“Tenni valamit”, mert a Föld az otthonunk

Az utóbbi időben egyre többet olvastunk és beszélgettünk a klímaváltozásról. Megrázó képek, szinte felfoghatatlan és nyomasztó elemzések napi szinten foglalkoznak azzal, hogy ha nem teszünk valamit bolygónk lakhatatlanná válik. Kisgyermekes anyaként még aggasztóbb az a jóslat, hogy 2030-ig van lehetőségünk “tenni valamit”. Utána egy visszafordíthatatlan folyamat indul el, amely élhetetlenné teszi a Földet számunka.

Rengeteg gondolat jár a fejemben, amikor ezeket olvasom. 2030? Akkor a fiam 18 éves lesz. “Tenni valamit”? Jó, szeretnék, de mégis mit? Hogyan? Minél mélyebbre ástam a kérdésben, annál jobban aggódtam. Az egyik legégetőbb probléma az óceánok szemétteleppé válása. Mondhatjuk, hogy az messze van tőlünk, de a hatása alól nem vonhatjuk ki magunkat. 

Mi kerül az óceánba? Főleg nejlonzacskók, szatyrok, palackok, gumiabroncsok. Műanyagok. El is indultak a kampányok a Facebookon, hogy ne használj zacskót, legyen saját bevásárlószatyrod és még számos hasonló jó tanács.

 Tökéletes, de hol kapok olyan termékeket, amikkel ezeket helyettesíthetem és persze jól is néz ki. Így az aggódás helyett a cselekvés mellett döntöttem, és megalapítottam vállalkozásunkat, a Gaia EcoBag-et.
Természetesen nem egyedül. Helyi kisvállalkozók bevonásával készülnek a saját tervezésű vászonzsákok, szatyrok és táskák, hogy elősegítsük az egyszer használatos műanyagok felhasználásának csökkentését. Ezzel is védjük a környezetünket, a gyermekeink jövőjéért.

Célunk

A Gaia Eco Bag célja, hogy folyamatosan bővülő termékkínálatával segítse azokat a vevőket, akiknek hasonlóan fontos a környezettudatosság. Ugyanakkor a divatos, igényes, jó minőségű hazai termékeket részesítik előnyben.

Hisszük, hogy tudatos döntéseink és vásárlásaink révén együtt képesek leszünk a műanyagszennyezést megfékezni. Ahhoz, hogy ez sikerüljön fontos és meghatározó lépés az egyszer használatos műanyagzacskók és szatyrok kiváltása környezetbarát, mosható és tartós termékek használatára. 

Termékeink

Pamutvászon termékeink 100% pamut alapanyagokból készülnek. Beszállítónk OEKO-TEX Standard 100 minősítéssel rendelkezik, amely az alapanyog teljes gyártási folyamatára kiterjed. A mintás termékek egyedi design alapján környezetbarát digitális nyomtatással készülnek.

Tüll alapanyagot tartalmazó termékeink bár műszálasak, mivel hosszú távon használjuk őket nem kerülnek vásárlás után 5 perccel a kuka aljára. Tartósak, jó minőségű alapanyagok, így megfelelően helyettesítik  az egyszer használatos zacskókat. Termékeink között a kislyukú tüll betétes zsákok zöldségek, gyümölcsök és kenyér szállítására, tárolására ideálisak, hiszen jól szellőznek.

Látogasd meg boltunkat a teljes kínálatunk felfedezésére

Pin It on Pinterest

Share This