Oldal kiválasztása

A Gaia blog indulása

12

Szeptember, 2020

Környezettudatosság
család
gyereknevelés

Ki vagyok én?

Szia! Juczi Kata vagyok, a Gaia Eco Bag megálmodója, melyet a kisfiam inspirált. Dani pici kora óta imád és véd mindent, ami él. Nagyjából 3 éves korában kezdett el komoly kérdéseket feltenni az élővilágról, ami egyre jobban felnyitotta az én szememet is, hogy baj van. 

Elkezdtünk környezettudatosabban élni, figyelni a vásárlásainkra, csökkenteni a hulladékot, szemetet szedni, állatokat menteni. Az évek során sokan kérdezték tőlem, hogy lett Dani ennyire környezettudatos? Miért akar klímakutató lenni, ha felnő? Hogy „vettem rá”, hogy szedje a szemetet? Miért tud ő ennyi mindent ezekről a témákról?

Röviden válaszolva sokat beszélgetünk a témáról, megfigyeljük az élővilágot, és természetesen a példámat követte. Bővebben pedig ebben a blogban mesélem el a válaszokat, tapasztalatiamat, tévedéseimet.

Miért lényeges a gyermekek környezettudatosságra nevelése?

Fontosnak érzem, hogy gyermekeink megtanuljanak környezettudatosan gondolkodni és harmóniában élni az őket körülvevő természettel, hiszen ez a jövőjük záloga. A jelenleg zajló változások, a klímaválság egy olyan helyzetet teremtett, ahol az eddig megszokott megoldások már nem minden esetben vezetnek sikerre. Olyasmit kell megtanítani a gyerekeknek, ami számunkra is sokszor még új lehet. Kihívás? Igen, az. Viszont együtt nézünk szembe vele, és így már sokkal könnyebb lesz.

Hogyan segít neked ebben ez a blog?

Csak úgy mint a márkámnak a blognak is az a célja, hogy a megosztott tapasztalatokkal, jó példákkal egy tisztább, élhetőbb és fenntarthatóbb világot építsünk a gyermekeink számára. Nyilván nincs egy konkrét receptem, ami mindenkire érvényes lenne, hiszen minden gyermek és minden család más. Épp ez a szép és az izgalmas benne. A Gaia blogban a saját tapasztalataimat mesélem el, hogy nálunk mi vált be és mi az ami nem. Ezzel adhatok ötleteket, tippeket. Történetünk mellett, megszólaltatok más szülőket, szakembereket is a témában. Olvashatsz majd gyerekbarát programokról, környezettudatos játékokról, természetes textilekről, slow fashionről, eco lakberendezésről és még sok minden másról, amire egy környezettudatos család számára érdekes és hasznos lehet.

Csatlakozz te is a küldetéshez, teremtsük meg együtt gyermekeink szebb jövőjét.

5 tipp, hogyan kezdd el környezettudatosságra nevelni a csöppségedet

5 tipp, hogyan kezdd el környezettudatosságra nevelni a csöppségedetDani már egészen pici korától kezdve érdeklődést mutatott az állatok, főleg a rovarok iránt, mint a legtöbb korabeli kisgyerek. Nézegettük a hangyákat, ahogy masíroznak, a suszter (ahogy ő mondta...

A Gaia blog indulása

A Gaia blog indulása12Szeptember, 2020Környezettudatosság család gyereknevelésKi vagyok én? Szia! Juczi Kata vagyok, a Gaia Eco Bag megálmodója, melyet a kisfiam inspirált. Dani pici kora óta imád és véd mindent, ami él. Nagyjából 3 éves korában kezdett el komoly...

Gyilkos klímaváltozás – Tudósok figyelmeztetnek

100 szakértő állította össze azt a jelentést, amelyben a klímaváltozás legfőbb jellemzőit mutatják be, kiemelve az egészségügyi hatásokat.

Kertet a falra? – Így csináld

Kertet a falra? Megmutatom, miért és hogy csináld! 2019. március 27 Klímaváltozás Innováció Megoldás Nem titok, hogy a népsűrűség, az ipar, a közlekedés és klímaváltozás hatására a  légszennyezés a nagyvárosokban világszerte komoly problémát jelent. Évente 7 millió...

Klímaváltozás: Van fény az alagút végén?

Bizonyára te is hallottad már az alábbi mondatokat a klímaváltozás kapcsán: „Mit tehetnék én?” „Kevés vagyok egyedül, és más sem tesz semmit!”

Úton a Zero Waste felé – az első lépések

Kérlek most egy percre felejts el mindent, amit eddig a zero waste lifestyle (hulladékmentes életstílus)-ról olvastál vagy gondoltál. Hadd meséljem el neked azt, én miként indultam el ezen az úton.

Sokkoló tények a műanyagszennyezésről

Hadd tegyek fel egy őszinte kérdést:   Megszámoltad már valaha, hogy hány műanyagzacskót és csomagolást dobsz ki a kukába naponta?  Anyaként a család körül forog az életed. Bevásárolsz, főzöl, mosol a szeretteidnek, ami mind hulladékkal jár.

Pin It on Pinterest

Share This